nastavit jako domovskou stránku

MAMČA.cz - ráj pro maminky

Gaskoňská kachna

Gaskoňská kachna POTŘEBNÉ PŘÍSADY Asi 1,5 kg kachna, 5 lžic medu, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, mletý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY Recept jsem nedávno objevila v mojí oblíbené Medové kuchařce: Kachnu propíchejte ostrým bodcem, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a pomalu ji hodinku grilujte. (Pokud nemáte v troubě gril, prostě ji předpečte normálně...) Pak ji podlijte trochou horké vody, potřete ji směsí medu a hořčice a pečte ve vyhřáté troubě. Během pečení dál potírejte připravenou směsí, aby měla zlatavou a křupavou kůrčičku. Mělo by to být asi za 30 minut. Podává se s tykvovými placičkami (no v Gaskoňsku si žijou, co?). Recept na ně: 1kg tykve, 75 dkg hladké mouky, 1 vejce, máslo, mletý pepř, sůl, hodně nastrouhaného parmezánu. Tykve nastrouhejte do mísy, přidejte mouku, osolte, opepřete a vypracujte těsto. Rozpalte asi 4 lžíce másla, lžící vykrajujte kousky těsta, vložte na pánev a usmažte placičky, ty pak posypejte strouhaným parmezánem. Prý to měl rád Alexandr Dumas st. i český malíř Jan Zrzavý, tak snad vám bude chutnat také.

Příspěvek vložila: Dřevěné hračky
Datum vložení: 15. listopad 2011
Počet shlédnutí: 1061

Komentáře a vzkazy

Chceš vidět co zde napsali ostatní k tomuto článku za komentáře? Nebo bys ráda také poslala vzkaz autorce? Přihlaš se, nebo se zaregistruj a budeš okamžitě vědět více. Je to jednoduché.
Vytvoř si uživatelský účet
Chceš začít také prodávat zboží? Začni tím, že si vytvoříš uživatelský účet. Každá uživatelka má možnost prodávat svoje zboží. Je to jednoduché.
Vytvoř si uživatelský účet