nastavit jako domovskou stránku

MAMČA.cz - ráj pro maminky

Vepřové maso na smetaně

Ingredience
3-4 Vepřové ledvinky,1 středně velká cibule,olej ,1-2 smetany (používám v kelímku polotučnou),2-4lžíce hladké mouky na zahuštění,kmín,sůl nebo podravka(polévkové koření)
Postup
Den předem si připravte ledvinky,které zbavte kanálků (já je rozpůlím a vykrajím část ledvinek bez kanálků),protože to musíte dělat kousek po kousku,tak rovnou budete mít ledvinky nakrájené na nudličky.,ty si přendáte do síta propláchněte pod tekoucí vodou a 2krát ještě spaříte vařící vodou.Ledvinky si dejte do misky a zalijte mlékem,aby byli ponořené,dejte do lednice do druhého dne (mléko zbaví ledvinky škodlivin).Tak a nejhorší práce je za Vámi.Druhý den ledvinky opláchněte pod tekoucí vodou(můžete ještě plolít vařící vodou).Cibuli si nakrájejte na drobno a nechte zpěnit na oleji.Přidejte kmín a ledvinky.Asi 1minutu restujte.Pak zalijte vodou,tak,aby byli ponořené.A nechte vařit asi 5-10minut. (POZOR BEZ POKLIČKY)Mezití si ve šlehačce rozmíchejte hl.mouku a vlijte na ledvinky.Pole toho kolik omáčky chcete můžete přidat i druhou šlehajdu,popřípadě ještě mléko.Opět vařte asi 5-10.(víc ne jinak ledviny budou tvrdé),radši spíše kratší dobu.Omáčku sudejte z plotny a dochuťte solí,či podravkou.Já dávám pouze podravku.Podávejte s knedlíky.

Příspěvek vložila: Dřevěné hračky
Datum vložení: 15. leden 2012
Počet shlédnutí: 956

Komentáře a vzkazy

Chceš vidět co zde napsali ostatní k tomuto článku za komentáře? Nebo bys ráda také poslala vzkaz autorce? Přihlaš se, nebo se zaregistruj a budeš okamžitě vědět více. Je to jednoduché.
Vytvoř si uživatelský účet
Chceš začít také prodávat zboží? Začni tím, že si vytvoříš uživatelský účet. Každá uživatelka má možnost prodávat svoje zboží. Je to jednoduché.
Vytvoř si uživatelský účet